Zászlósborok minősítése Adonyban

A 2012. évi kistérségi borversenyt Adonyban, aDuna-menti Szent Orbán Borrend szervezte meg április 28-án. Egyúttal a rendezvényena Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége tagjainak zászlósbor minősítéseis megtörtént, amelyen a Szövetség Szakmai Bizottságának tagjain kívül Tálos Tamás alelnök is részt vett.

A borversenyt Adony polgármestere, Ronyecz Péter úrnyitotta meg.

A kistérségi borversenyre 114 termelő nevezett beboraival, amelyet három bizottság bírált: a fehér és vörösbor kategórián kívülaz „idegen”, nem helyi szőlőből készített borok külön kerültek értékelésre. Aborok minőségére vonatkozóan a bizottságoktól hallott kedvező véleménytalátámasztja, hogy az értékelés során

3 bor nagyaranyérem
34 bor aranyérem
33 bor ezüstérem
23 bor bronzérem

minősítést kapott a hagyományos 20 pontosbírálati rendszer alapján.

 

Legmagasabb pontszámot kapott a

 

- Paulusz Pince Vörös cuveé-je a vörösborkategóriában (19,61),

- Nedves Tibor Chardonnay-je a fehérborkategóriában (19,17)

- Paulusz Pince Gyöngyrizlingje és

- Králl István Rajnai rizlingje a nem helybentermelt szőlőből készített bor kategóriában egyformán 19,57 pontotkapott.


A díjak, oklevelek, különdíjak az Orbán-napiünnepségen kerülnek átadásra.

 

A szövetség 44 tagjától beérkezett 36 borrendküldte el a zászlósborát a minősítésre, amelyek közül 17 kapott kiválóminősítést. A minősítésnél egyformán figyelembe vette a bizottság a palackmegjelenését, és tartalmának minőségét. Az eredményről szóló okleveleket alegközelebbi közgyűlésen adja át a szövetség elnöke.

 

A kemény munka finom ebéddel vendégelték meg abírálókat a szervező Duna Menti Szent Orbán Borlovagrend, majd az adonyiszőlőhegyen a csodálatos tavaszi napsütésben a borbírák kellemes, barátibeszélgetéssel fejezték be a napot, és vették át a borrend ajándékát, az erreaz alkalomra készítetett korsókat…..

100-0527.JPG 100-0532.JPG img-3023.JPG majalis-015.JPG majalis-020.JPG majalis-022.JPG majalis-026.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center