XXII. Budafoki Pezsgő és Borfesztivál 2012

Az immáron XXIII. Alkalommal megrendezett BudafokiPezsgő és Borfesztivál ezúttal sem nélkülözhette a helybéli PromontoriumBorlovagrendet. Ezen esztendő azért is jelentős, mert Borrendünk 20 évesfennállását ünnepli. Az eseményhez illően a már 50 tagból álló MagyarországiBorrendek is meghívást kaptak. A fesztiválon 30 borrend képviseltette magát és ez azért is tekintélyes szám, merta budafoki fesztivállal egy időben 3 másik helyen is hasonló ünnepségeketrendeztek.

A délelőtt10 órakor a SavoyaiJenő téren az ünnepélyes megnyitóval és az egyházak által a szőlőkoszorúmegáldásával kezdődött eseményen igen látványos volt a 30 borrend, köztük a 25éves Chevalier Törley Pezsgőrend és a 20éves Promontorium Borlovagrend részvétele. Dr. Urbán András a PromontoriumBorrend nagymestere itt adta át a kitüntető okleveleket, akik Budafokon az évbora címet elnyerték. Külön öröm volt számunkra, hogy rendtársunk Papp-váryLászló is átvehette a Magyarországi Borrendek, Pro Vino Érdemérem,kitüntetését. A megnyitót követően a borrendek a település lezárt főutcájánvégigvonultak a Záborszky pincéhez (egykoron a Hungarovin V-ös pincéje), ahol akerület egyik leglátványosabb új nevezetességét Budafok Borváros utcájáttekintették meg. A több mint 120 méteres pinceágban – többek között - 10magyarországi borrégió jellegzetes présházai láthatók. A borrendeknek itt dr.Urbán András nagymester és Garbóci László ceremóniamester tartott rövidismertetőt, majd a közös ebéd elfogyasztása történt meg. Ezt követően a Törleypincészetben előbb a Promontorium Borlovagrend új tagjainak próbatétele, majdfelavatása történt, majd őket követte a Chevaliers Törley Pezsgőrend avatásiszertartása. Az avatásokat követően a Törley pincészet udvarán szabad társalgáskeretében beszélgettek a borrendi tagok az idei szüreti kilátásokról, a várhatóborok minőségéről igen oldott hangulatban.

Garbóci László

ceremóniamester

059f6d744fc0ec2267524ca1e294c69f.jpg bf-11.jpg borfeszt-2012-1.jpg borfesztival-250x250.jpg budafok-pince-borfesztival.jpg budafoki-borfesztival-2012-kep.jpg budafoki-borfesztival-2012-kep1.jpg budafoki-borfesztival-2012-kep2.jpg images.jpg letoltes.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center