XX. Országos rozé borverseny

Kunszentmiklóson 2018. december 6-án, hagyományosan Miklós napján kerül megrendezésre az Országos rozé borverseny. A verseny célja a rozé és siller borok, gyöngyöző borok, pezsgők minőségének megmérettetése. Ezen kiváló borok propagálása, fogyasztókkal minél szélesebb körben történő megismertetése, piacra jutásuk elősegítése. Sajtón keresztül a fogyasztók tájékoztatása a sajátos készítési technológiáról, melynek köszönhetően a rozé és siller borok egyedülálló módon egyesítik a kékszőlőből származó zamatgazdagságot a fehérborok frissességével, üdeségével.

A bíráló bizottság tagjai Miklós nevű borászok, valamint a 2016. és 2017. évi borversenyen is rozé borukkal aranyérmeket nyert szakemberek. A borverseny elnöke

Dr. Kállay Miklós úr, a Szent István Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora.

A nevezési lapot e-mail-ben a kunszeri@hdsnet.hu címre, vagy a Kunszeri Miklós 6400 Kiskunhalas, Vörösmarty u. 52. postacímre kérjük megküldeni.

Nevezési díj: 6000 Ft/minta.

Fizetés módja: átutalással Kunszeri Miklós 11773322-30190087 számlaszámára „borverseny” megjelöléssel. A befizetett nevezési díjról a nevezést követően küldünk számlát.

Mintaszám: 3 db legalább 0,5 l-es palack. A palackon kérjük feltüntetni a nevező nevét, a bor megnevezését (termőhely, évjárat és fajta).

A minták leadása 2018. november 28-ig:

Keresztes József Kecskemét-Hetényegyháza, Szőlőfürt u. 19/A.

Kiskőrösi Hegyközség Kiskőrös, Luther tér 1.

NÉBIH Borászati Igazgatóság Budapest XI., Higany u. 2.

Soltvadkerti Hegyközség Soltvadkert, Szentháromság út 11.

Szekszárdi Hegyközség Szekszárd, Táncsics u. 3.

Taschner Borászat Sopron, Balfi út. 46.

Szőke Pincészet Kiskunhalas, Batthyány u. 54.

Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Badacsonytomaj, Római út 165.

Varsányi Pincészet Verpelét, Dózsa Gy. u. 3/1.

Városháza Kunszentmiklós, Kálvin tér 12.

Villányi Hegyközség Villány, Baross u. 13.

Eredményhirdetésre a borbírálatot követően, 15.30 órakor kerül sor a Kunszentmiklósi Városháza dísztermében, melyre minden nevezőt tisztelettel várunk. Az eredményhirdetés után lehetőséget biztosítunk valamennyi versenybor megkóstolására.

Az arany– és ezüstérmes borok érem körcímkéje a Helikon Nyomdánál, Szent-Iványi Tamásnál rendelhető meg a kereskedelem@helikonnyomda.hu címen vagy a

+36 (30) 5080035 telefonszámon, ára 1,46 Ft/db + ÁFA.

A borversennyel kapcsolatban további információk a www.rozebor.hu honlapon találhatók, illetve szívesen állunk rendelkezésére a kunszeri@hdsnet.hu e-mail címen vagy a +36 (30) 9329245 telefonszámon.

Nevezési lap letöltése: nevezesi-lap.docx

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center