XVI. Miklós-napi Országos Rozé Borverseny

  

  


December 6-án, Miklós napján agyönyörűen felújított Kunszentmiklósi Városházán került megrendezésre immár 16.alkalommal az országos rozé borverseny. A jeles ősökhöz méltóan felújított,1832-ben épült városháza szeretettel hívogatja és várja az országból érkezőérdeklődőket.

Az időpontnak és a helyszínnekmegfelelően a borokat Miklós nevű borászok bírálják el. Az idén 240 bormintákküldtek be a hazai, Délvidéki és Felvidéki borászok. Ebben az évben igaziszakmai kihívás volt jó rozé bort készíteni. Örömmel mondhatjuk el, hogy enneka szép feladatnak tanult borászaink maradéktalanul elege tettek. A borok színeés illata csodálatos, ízekben azonban az évjáratra jellemző viszonylag markánssavak karakteres jelleget adnak.

2014-es évjárat legjobb rozé borát a bizottságoknála legmagasabb pontszámot kapott borok közül a csúcsbizottság választotta ki. Ennekalapján:

2014-esévjárat legjobb magyar rozé bora a 

GálSzőlőbirtok és Pincészet Zweigelt rozéja.


Így Gálné Dignisz Éva vehette át aBács-Kiskun Megyei Közgyűlés által felajánlott nagydíjat Rausch Sándor alelnöktől.

A legjobbszénsavas rozé bornak a Kunszentmiklósi Képviselő testület által felajánlott különdíjata Boranal Kft. Kékfrankos gyöngyöző boráért kapta.

 A MerkbauKft. által felajánlott Különdíjban az Erdős Borászat Kiskunhalasi Kékfrankosbora részesült.

A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségeáltal felajánlott különdíjat a Tomolik Pincészet Cabernet sauvignon-Kékfrankosházasítása nyerte el.

AKert-Promt Kft. különdíját a Danubiana Kft. Szekszárdi Merlot bora érdemelte ki

 

A borverseny részletes eredménylistája awww.rozebor.hu honlaponelérhető.

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center