XV. Vince napi borverseny Temerin

Jubiláló régiós borversenyen 300-nál több termelő 600-nál több borát bírálták a zsűriben helyet foglaló szakemberek, Szerbiából, Romániából és Magyarországról január 14-én. A díjkiosztásra és a borversenyen szereplő borok közönségnek történő bemutatásra január 21-én került sor a temerini Sportcsarnokban szervezett fesztiválon, ahol a disz vendég ezúttal Csólyospálos volt.
A Jánoshalmi Gazdakör küldöttsége a Temerini Kertbarátkörrel  - a rendezvény ötletgazdája és fő szervezője – évek óta tartó együttműködése alapján szintén jelen volt, a több hazai –szerbiai- szervezet, intézmény képviselőjével, magas rangú politikussal együtt. A fesztivál a város polgármestere nyitotta meg a sajtótájékoztató után, ahol a helyi és a csólyospálosi csoportok mellett fellépett a debreceni csikósok csodálatosan dekorált –cifraszűrös- csoportja. 
A bajsai és a feketicsi borlovagrendek tagjai is képviseltették magukat, a borversenyen is boraikkal, a fesztiválon barátaikkal családtagjaikkal együtt.
A borversenyen nagyon sok magyar résztvevő is volt, a Cegléd és Vidéke Unghváry lászló Borrend, a Szent Vince Borrend, a Hajósi Szent Orbán Borrend és a kecskeméti Mathiász János Borrend tagjai mellett Tokajból, Paks környékéről és Mórról is. A magyar borok igen szépen szerepeltek, igaz a temerini „bortermelők” vásárolt szőlőből készítik a boraikat, hiszen Temerin környékén elvétve van szőlőültetvény,  az itteni  „fekete-föld”-ön  gabonát  termesztenek nagyobbrészt.
A kertbarátkör honlapján a borverseny eredményeit az érdeklődők megtalálhatják.
Kis csapatunk – a Mathiász János Borrend és a Kunsági Női Borrend képviselőből- érdeklődve kóstolta a versenyre hozott, és a fesztivál keretében bemutatásra kiállított borokat, és ezutón is köszönjük a kedves fogadtatást, vendéglátást.

A Magyarorsszági Borrendek Országos Szövetsége különdíját Bohóczki Zoltán temerini termelő, kertbarátköri tag, borlovagjelölt vehette át a borversenyen boraival elért 4 arany, 4 ezüst, és 1 bronzérmet nyert kollekciójáért.

1.JPG 11.JPG 12.JPG 13.jpg 14-1.JPG 14-2.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG 17-1.JPG 17-2.JPG 18.JPG 19.JPG 2.JPG 26-1.JPG 27.JPG 28.JPG 33.JPG 34.JPG 35.JPG 36.JPG 37.JPG 38.JPG 5.JPG 6.JPG 8.JPG a.JPG b.JPG c.JPG d.JPG e.JPG f.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center