Vince-napi borbál 2015

Balatonkenese (már) – Hatodszor rendezett Vince-napi borbált a Kelet-Balatoni Borrend, a helyszín idén is az egyik Balaton-parti szállodában. Az összejövetelen idén is megválasztották a rend új apródjait, a szombati bálon tizenketten részesültek ebben az elismerésben. A mulatságra érkezők a borlovagrend zászlósborával, a kékfrankossal koccintottak, majd a vendégeket Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borrend elnök-nagymestere köszöntötte.
A borbált ezúttal is, immár ötödször dr. Terts András, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg. A tisztségéről 15 év után leköszönő vezetőnek a rend tagjai megköszönték eddigi munkáját. Az előadások sorában Nagy Zsanett, a lovagrend borkirálynője a népi hagyományról tartott rövid tájékoztatót a résztvevőknek.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a bálon avatták fel az új borapródokat, akikből rövidesen borlovag lehet, ha megfelelően segítik a lovagrend munkáját. A feltételeknek idén Badics László, Benéné Baluka Zsuzsanna, Bollók Attila, Dervalics Róbert, Dobosi Andrea, Fülöp Zsuzsa, Germer János, Győrfiné Virág Irma, dr. Kiszeli Péter, Koczor Mészáros Ágnes, Nagy József és dr. Parragh Csaba felelt meg.
A mulatságról nem hiányozhatott a bor, a borlovagok bemutatták helyi kézműves boraikat, így csaknem húszféle bort lehetett kóstolni
Emellett a hagyományokhoz híven bemutatkozott egy nem kelet-balatoni borászat is, a borlovagrend most a badacsonyi Borbély pincészetet hívta meg, hogy tartson borbemutatót. A bál díszvendégeként ellátogatott a rendezvényre Magyarország borkirálynője, Kiss Barbara is. A borok mellett több pezsgőféle kóstolására is lehetőség nyílt, ugyanis a vacsora után az egyik hazai, patinás pezsgőgyártó mutatta be ötféle termékét.
A vendégeknek a talpalávalót a Búgócsiga zenekar játszotta, míg a bál megnyitóján a Pannónia Citerazenekar adott műsort bordalokból, valamint a borrendnek írt indulót először itt játszották el.


dsc-3778.JPG dsc-3782.JPG dsc-3823.JPG dsc-3824.JPG dsc-3830.JPG dsc-3860.JPG dsc-3881.JPG dsc-3929.JPG dsc-3937.JPG dsc-3957.JPG dsc-3969.JPG dsc-4025.JPG dsc-4070.JPG dsc-4087.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center