Vince-napi Borbál

A Kelet-Balatoni Borlovagrend január 26-án tartotta meg negyedikalkalommal a Vince-Napi Borbált a balatonkenesei Telecom Hotelben, mintegy 160vendég részvételével.
Győrfi Károly, alapító elnök-nagymester köszöntötte a bálozóközönséget, kiemelve az együttműködés fontosságát, ezúton is köszönetet mondott a borrenditagoknak aktivitásukért, összefogásukért.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Dr. Terts András, aMagyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke valamint Koczor Kálmánalelnök. A nyitóünnepségen közreműködött Mohácsi Attila színművész, a GyőriNemzeti Színház tagja bordalokkal, valamint a balatonfüredi ReformkoriHagyományőrző Egyesület palotás nyitótánccal. A vendégek a négy csillagos hotelsvédasztalos menükínálatát fogyasztották, s ehhez mintegy 12 helyi borosgazdaérmes borait kínálták.

A bálon hagyományosan borapródok avatására került sor, hiszen aborrend alapszabálya szerint azok a személyek válhatnak borlovagokká, akik aVince-Napi Borbálon borapródokká válnak. Ez alkalommal 12 borapródot avattak:Polgárdi Miklóst, Hartmann Pétert, Baranyai Pétert, Preisz Istvánt, CsekKárolyt, Dr. Laczi Orsolyát, Varga Pétert, Andrejkáné Dalman Szilviát, HorváthZoltánt, Juhász Tibort, Győrfi Bertalant valamint Mohácsi Attila színművészt.Ők mindnyájan fogadalmat tettek, mely szerint vállalják, hogy a kelet- balatoniborvidék bortermelői és borfogyasztási hagyományait ápolják, képviselik aborrend célkitűzéseit, törekvéseit, a kulturált borfogyasztás követői lesznek.

A jó hangulatú bálozást követően a borlovagrend már készülkövetkező rendezvényére, a márciusi kézműves borversenyre, melyre a helyi éskörnyékbeli bortermelők bormintáit várják. A legjobb helyi borok közülválasztják ki ismét- második alkalommal- Balatonkenese Város Borát.

dsc-0277.JPG dsc-0287.jpg dsc-0290.jpg dsc-0295.jpg dsc-0343.JPG dsc-0361.jpg dsc-0366.JPG dsc-0369.jpg dsc-0382.jpg dsc-0388.JPG dsc-0394.JPG dsc-0523.jpg dsc-0524.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center