Vince-napi bál és borkirálynő avatás

Győrfi Károly,a borrend elnök-nagymestere és Bisztrai György,a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke köszöntötték a közel 150 fős vendégsereget.Benke László mesterszakács a bor hazai gasztronómiában betöltött szerepéről beszélt a nyolcadszor megrendezett borbálon.

Az est során megkoronázták a borrend történetének harmadikborkirálynőjét,Vágfalvi-KisEditet, aki Mihalovics Dóraés Nagy Zsanettutántölti be ezt a pozíciót 2020-ig. Feladata a térség borainak népszerűsítése. Azúj borkirálynő, akárcsak a kilenc borapród -Kiss Ramóna, Horváth Krisztina, Tatai Tamás,Vágfalvi Attila, Kiss László, Kapturné Bíró Anna Mária, Deák Bárdos Máté,Kovács Flóra, Hajmássy Béla- fogadalmat tettek aborrend zászlósborára, a kékfrankosra. A borrend tiszteletbeli tagjáváválasztotta Benke Lászlót,Bene Sándortés Preisz Istvánt.A bálona Balaton keleti medencéjének termelői mellett egy somlói pincészet is bemutattaborait.

A bálon közreműködött Elisa Bliss hegedűművész, a talpalávót Dervalics Róbert és zenekara húzta. A vendégek az est során egy szabóság jóvoltábólharmincféle hagyományőrző népi és katonai viseletet tekinthettek meg.

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center