Versec Szüreti Napok

2018. szeptember 15-16. Versec, Szerbia

61-ik alkalommal tartottak Szüreti napokat Versecen.

Küldöttség tagjai:
Dr. Bisztray György alelnök
Dr. Zagyva Erzsébet felügyelő bizottság elnöke
Dr. Hartl Mónika marketing bizottság elnöke
Az MBOSZ képviseletében


forrás: Pannon RTV

Megérkezésünket követően fogadta a küldöttséget a Versec székhellyel működő Bánáti Szent Teodor Borrend elnöke: Nikola Cuculj nagymester, valamint a Bácskai Szent György Borrend, Bánáti Szent Teodor Borrend tagjai. Díszruhába felvonultunk a fesztivál nagyszínpadára, ahol a borrendek köszöntötték a fesztivál látogatóit. Küldöttségünk tagjainak lehetősége volt angol/magyar nyelven pár mondatban egyenként köszönteni a több tízezres tömeget, melyet élőben közvetített az Országos Szerb TV csatorna. Látogatást tettünk a „borok utcájában”. Majd vendégül látta a bizottságot a Bánáti Szent Teodor Borrend elnöke: Nikola Cuculj nagymester. Ahol lehetőségünk volt baráti beszélgetésekre Topolyáról, Szabadkáról, Bajsáról, Bajmokról érkező borrendi társakkal, amely szakmai kérdésekben bővelkedett. Másnap színpompás felvonuláson vettünk részt, majd ismét a Belgrád TV élő délelőtti műsorába kapcsoltak, ahol pár ango/magyar nyelvű gondolatot mondhattunk a Magyarországi Borrendekről.

„Mindegyik évben az a fő pontja az egész eseménynek, hogy a fiatal bort kóstolgatják és az egész utca ki van díszítve szőlővel. Csütörtökön kezdődött az esemény és szombaton volt a hivatalos megnyitása, amelyet a polgármester kisasszony nyitotta meg és úgymond Vinko Lozić-nak adta át a Versec város kulcsait, hogy ő őrizze a várost ebben a három napban, amíg zajlanak a Szüreti Napok.”

Ott létünket Borbelj Irénke koordinálta és készítette elő. Szabadidőnket megtöltve szakmai, kulturális és szakrális élményekkel.

A Verseci Szüreti Napok MBOSZ megjelenése a Régió kiemelt rendezvénye a DKMT Eurorégió rendezvény naptárába is szerepel. Nagy országos nyilvánosságot kapott.forrás: saját fotók

https://pannonrtv.com/rovatok/szines/szureti-napokat-tartottak-versecen

http://www.tasty.dkmt.eu/Festivals/id/48/


(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center