Ünnepélyes keretek között avatott új tagokat a Kelet-Balatoni Borlovagrend

Két borlovaggal bővült a tagság

A szervezet 2009-es megalapítása óta hagyomány, hogy ünnepi ceremónián fogadják soraikba az új tagokat. Az idei rendezvényre számos hazai borlovagrend képviselőjét hívták meg, és részt vett az avatáson Sajgó Gáborné, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége alelnöke is, mondta Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borlovagrend elnök-nagymestere.

A közös ebéd után a balatonkenesei református templomban avatták fel a borlovagrend két új tagját, Koczka Károly Attilát és Benéné Baluka Zsuzsannát. A ceremónián a borászati eszközök ismeretéről és szőlészeti-borászati elméleti tudásukról is számot kellett adniuk a felavatott tagoknak. Koczka Károly Attila a szénkénegező nevű eszközről tartott kiselőadást, amelyet a filoxéra visszaszorítására használtak, míg Benéné Baluka Zsuzsanna a metszőolló szerepéből beszélt. Az eskütétel után az elnök-nagymester ütötte borlovaggá az új tagokat.


Az avatás után a résztvevők csatlakoztak a helyi szüreti felvonuláshoz, majd a borlovagrend pincéjénél kötetlen programon vettek részt, ahol a meghívottakat Polgár Tibor, a helyi horgászegyesület tagja jóvoltából balatoni sült keszeggel és a borlovagrend tagjai által termelt idei borokkal vendégelték meg.

nl0929keneseborlovag17a.jpg nl0929keneseborlovag1a.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center