Szent Orbán Borrendek Találkozója és Együttműködési Megállapodás Aláírása

2014. július 12-én megrendezésre került Adonyban atörténelmi Magagyarországon működő Szent Orbán Borrendek Találkozója ésEgyüttműködési Megállapodás aláírása.

A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony kezdeményezésére atörténelmi Magyarországon lévő Szent Orbán Borrendek Szlovákiából Ó-gyallaiBorászati Körzet Borrendje, Romániából a Nagykárolyi Borrend, Szerbiából aHorgosi Borrend, Magyarországról a Hajósi és az Adonyi Borrendek részvételével.Együttműködési megállapodás aláírására került sor.

A rendezvény fővédnökei Dr. Terts András a MagyarországiBorrendek Szövetségének Elnöke és Dr. Dorkota Lajos az Energetikai ésKözmű-Szabályozási Hivatal Elnöke voltak.

Védnökei Dr. Galambos Dénes a Fejér Megyei 4-es Számúválasztási körzet Országgyűlési Képviselője, Ronyecz Péter Adony VárosPolgármestere és Szabó Ferenc Iváncsa Község Polgármestere voltak.

 

A szövetség létrejöttének célja a fenti Szent OrbánBorrendek Közötti Együttműködés a Magyarországi Borrendek szabályzatainakfigyelembe vételével, egymás megismerése, szakmai segítése.

A rendezvénynek Adony Város adott helyet, ahol az ünnepségután a vendégek megtekinthették azadonyi műemlék védelmi templomot, részt vettek a városházán a polgármester úrfogadásán.

A találkozó az adonyi szőlőhegyen ebéddel és egy jólsikerült pincelátogatással zárult.

A résztvevők úgy váltak el, hogy a jövő évben a romániaiNagykárolyban fognak találkozni.

szt-orban-1.jpg szt-orban-2.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center