Monori Pincefalu, Borvidékek Hétvégéje

A helyszínbemutatása:

A Monori PincefaluBudapest közvetlen szomszédságában, a Gödöllői-dombság déli peremén helyezkedikel. A Kunsági borvidékhez tartozó területen a szőlőművelés és borászat többévszázados hagyománnyal bír, még ma is tartja magát a mondás, miszerint „nem islehet igazi monori az, akinek nincsen szőlője a Hegyen”… Az elmúlt évek civilés önkormányzati összefogásának eredményeként, megújuló présházakkal,szőlőültetvényekkel találkozunk, új rendezvények születnek, és hangulatossétára, túrázásra csábít az ország első borászati tanösvénye is. Monorhatárában országos összevetésben is egyedülálló, jelentős épített értéket isképviselő mintegy ezer présházat magában foglaló varázslatos pincefalutalálható.

A rendezvény háttere:

A MonorKörnyéki Strázsa Borrend célja nem csak a helyi, de az országos borkultúranépszerűsítése is. E cél mentén fogalmazódott meg a Borvidékek Hétvégéjerendezvény alapötlete. A Borvidékek Hétvégéje igazi különlegesség lesz aborszerető közönség számára. Egyedülálló módon, autentikus pincefalukörnyezetbe hozza össze mind a 22 magyar borvidéket és a bort szerető, tisztelőembereket. Mindezt az ország közepén, Budapest közvetlen szomszédságában. A BorvidékekHétvégéjét a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége teljes támogatása isövezi. Velük együttműködve választjuk ki valamennyi borvidékről azt a két-kétborászatot, aki méltó módon mutathatja majd be borvidékének értékeit,hagyományait, kínálhatja saját borait. A terv szerint 45-50 bemutatópincészetnek a legszebb, legjobb adottságokkal rendelkező helyi borospincékadnak majd helyet.


Bővebben >>

Borrendünk és a Monori Borút Egyesület tisztelettel invitál mindenkit, hogy látogasson el a Nemzetközi Vásárközpont területén  2012 március 2-4. között megrendezésre kerülő Utazás 2012 kiállításra. Standunk az A pavilon 112/D pontján található. Ismerje meg közelebbről a Monori Pincefalu szépségeit és borait!

 Amit a Borút Egyesület ajánl >>
lnp-logo.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center