Monori Bortárs Filmfesztivál 2016

AMonor Környéki Strázsa Borrend, Monor Hegyessy Lions Club és a KultPince - Monor Város Önkormányzata támogatásával 2016-ban is meghirdeti a borkultúrával, a szőlőtermeléssel, a borturizmussal és pincefalvainkkal foglalkozó filmek és egyéb mozgóképek fesztiválját: a Monori BORTÁRS Filmfesztivált.
Hagyományainknak megfelelően társrendezvényként ugyanebben a témában meghirdetjük a „vannak vidékek legbelül” fotópályázatot.
A filmfesztivál elnevezése arra a koncepcióra utal, hogy a fesztiválon elsősorban mozgókép (film, videó, televíziós műsor) kerül a zsűri és a közönség elé, de azt is jelzi, hogy a „BORTÁRS” fesztiválnak társművészeti rendezvénye is van, jelen esetben a borkultúrához kötődő fotópályázat.

Fővédnök:Pogácsás Tibor, önkormányzati államtitkár, Belügyminisztérium

A kezdeményezés célja a kulturált borfogyasztási szokások terjesztése, a valódi értékes termelői kultúra megbecsülése, az igényes filmes és fotós (művészeti) ábrázolással a képi kultúra fejlesztése és nem utolsó sorban Monor hírnevének növelése.
Műfaji megkötés nincs, egyetlen feltétel, hogy az alkotó a magyar szőlő- és borkultúrát állítsa műve középpontjába. Várjuk tehát mindazon mozgóképes alkotásokat, melyek centrumában a bor és az azt megtermelő ember áll.

További információ a Monori Bortárs Filmfesztiválról >>

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center