Megválasztották Kenese borát

Balatonkenese Két nagy arany elismerést osztottak ki a kelet-balatoni medence hagyományos borversenyén hétvégén.


A Kelet-Balatoni Borrend kilencedik alkalommal szervezett borversenyt, amelyre közel nyolcvan termelő 136 bormintát küldött be. Győrfi Károly, a borrend elnök-nagymestere elmondta, a borbírálaton a teljes kelet-balatoni medence képviseltette magát, így balatonalmádi, sólyi, péti, enyingi, lepsényi kertbarát egyesületek több tagja, valamint balatonkenesei, balatonfűzfői, balatonfőkajári és balatonvilágosi gazdák is nevezték boraikat.


Az értékelést négy bizottságban tizenhatan végezték Győrfi Károly vezetésével, a grémiumba idén több tag is más tájegységről érkezett. A bizottság két borásznak ítélt nagy arany elismerést. Öcsi Gyula 2018-as saszlájával, míg Kürthy Lajos kékfrankos-zweigelt cuvée borával érdemelte ki a díjat. A borversenyen ezúttal is megválasztották Balatonkenese város idei borát. A rangos cím birtokosa Demkó Zsolt gazda lesz 2018-as évjáratú Irsai Olivér borával. A bírálóbizottság a fenti elismeréseken túl 26 arany, 57 ezüst, 29 bronz, valamin további 24 dicsérő elismerést osztott ki.


Győrfi Károly elmondta, a borok értékelésekor azt tapasztalták, a korábbi évekhez képest jobb eredményeket értek el a rozé és a vörösborok.

dsc-5295.JPG dsc-5358.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center