Megalapításunk nyolcadik évfordulója

Egész napos rendezvénnyel ünnepelte megalapításának nyolcadik évfordulóját a Kelet-Balatoni Borrend. A hagyományokhoz híven a helyi református templomban fogadott új tagokat a szervezet.


Kiss László balatoncsicsói termelőt rendes taggá, míg a borkultúra népszerűsítéséért a maga területén sokat tevő Nádasi Elemér harmonikást, Králl Istvánt, a Dunamenti Szent Orbán Borrend alapító-nagymesterét, és Azurák Mihály borirodalmárt tiszteletbeli taggá avatták. A ceremónián a borászati eszközök ismeretéről is számot kellett adniuk a leendő tagoknak, akiket eskütételük után Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borrend elnök-nagymester ütött borlovaggá. A borrendnek immár közel harminc rendes, és tíznél is több tiszteletbeli tagja van.

Az avatás elején Kiss Edit, a rend borkirálynője olvasta fel az országos szövetség etikai kódexét. A rendezvényen közel harminc borrend képviselője mellett részt vett a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségétől Sajgó Gáborné alelnök, Tutor Jánosné főtitkár és Bélecki Mihály, a szakmai bizottság elnöke. Az avatás után a résztvevők felkeresték a borrend által állított Szent Orbán-szobrot, majd a Jókai-hajón borkóstolóval folytatódott a program.

dsc-2566.JPG dsc-2567.JPG dsc-2569.JPG dsc-2576.JPG dsc-2583.JPG dsc-2626.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center