Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte az István Nádor Borlovagrend

20. éves az István Nádor Borlovagrend


Elegáns, 2 naposra bővített ünnepség sorozattal zárta az évet a 20. éves lillafüredi István Nádor Borlovagrend.

A Diósgyőri vár lovagtermében 11 új borlovag jelölt várta izgatottan, hogy sikeres próbatétel után Czupper András nagymester a Miskolci Méteres Borral lovaggá avassa őket. A házigazda borlovagok és a meghívást elfogadó 20 borrend képviselőinek bevonulása után színes műsorral kedveskedtek a vendégeknek. Határon túlról, Felvidékről, Németországból és a lengyelországi Tarnowból is tették tiszteletüket borlovagok. Vers, próza és zenei élmények várták a termet megtöltő borlovagokat és civil vendégeket. Elfogadta a meghívást több borrendi tagjuk is: Farkas Bertalan, Magyarország első és eddig egyetlen űrhajósa, Benkő László zenész, az Omega frontembere, Dr. Bíró Péter az FICB örökös, tiszteletbeli alelnöke és Veres Pál Miskolc város polgármestere is. Az MBOSZ-t Tutor Jánosné Főtitkár asszony és Sajgó Gáborné Alelnök asszony képviselte.

A második napon a lillafüredi Palota Szállóban folytatódott az ünneplés.

Itt, a már megszokott teraszos fogadás után (ahol forralt borral, pálinkával és falatkával enyhíthették éhségüket a meghívottak) pezsgős koccintással vonulhattak be a gyönyörű bálterembe. Az ünnepélyes köszöntések után Tutor Éva az MBOSZ főtitkár asszonya átadta a szövetség kitüntetését a „ Díszoklevél 2019”-et Czupper András nagymesternek.

A meglepetések itt még nem értek véget: az István Nádor borlovagrend tagjai és a jelenlévő vendégek tapssal és énekszóval egy-egy arany pecsétgyűrűvel köszönték meg a 20 éves eredményes munkát Czupper András nagymesternek és a lovagrend protokoll felelősének, Buksa Évának.

Az elegáns, jótékonysági gálavacsora után zenei fellépők szórakoztatták a vendégeket: Pataky Attila borrendi tag, Veréb Tamás új borlovag, Kovács Gábor énekes, Szécsi Viktória énekesnő és Szávolovics Gabriella énekesnő.

A jótékonykodás most sem maradhatott ki a lovagrend eseményéből: most is, mint már sok éve a Miskolci Gyermekkórház Onkohematológiai és Csontvelő transzplantációs osztályának rákos kis betegeit támogatják az értékes nyereményeket tartalmazó tombola bevételéből. Az osztály nevében Dr. Simon Réka főorvos asszony köszönte meg a borlovagok odaadó, rendszeres segítségét!

A színpadon Benkő László, Dr. Simon Réka és Czupper András bejelentették: február elején egy elektronikus úton induló támogatás keretében, az Omega együttes tagjai által dedikált lovagi vállpántot sorsolnak ki az adományozók között.

Lapunk erről az eseményről később beszámol!

A meghívott vendégek egyedül álló élménnyel gazdagodva tértek haza!

Lillafüred, december 1.

img-4563.jpeg img-4635.jpeg img-4644.jpeg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center