Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

Szövetségről

Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. A Szövetség célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett felhívni a figyelmet „kihalásuk” veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.


MPVSZ célja

A pincefalvakban a gazdasági adottságok, történelmi hagyományok alapján kialakult népi építészeti és kulturális örökségek megőrzése, értékvédelme és bemutatása. Az adottságok legjobb módon történő felhasználásával a helyi értékek megerősítése, megtartása.

A pincefalvak hálózati együttműködésének kialakítása, a helyi termékek feldolgozása és helyben történő értékesítésének erősítésén keresztül a települések gazdasági erejének megerősítése, munkahelyteremtés, a vidék fejlesztése, pincefalvakat érintő túraútvonalak létrehozása és az erre épülő a „Kalandozások a magyarországi pincefalvakban” országos jelentőségű turisztikai programsorozat megszervezése

Várjuk a több száz éves borászati múlttal rendelkező pincefalvainkba azokat az érdeklődőket, akik szeretnek gyönyörű környezetben, helyi bortermelőkkel, társalgós-kvaterkázos hangulatban kellemes órákat eltölteni.

További infók >>
(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center