Magyar Hölgyek Gasztronómiai és Borrendje

Magyar Hölgyek Gasztronómiai és Borrendje bemutatkozása

Háber Tamásnéelnök

Székhely: 7621 Pécs, Teréz utca 4.

E-mail: harmoniarendezveny@hootmail.com


A pécsi borbarátnők a a bor gasztronómiában betöltött fontos szerepének hangsúlyozására, terjesztésére szövetkeztek. A hagyományos november végi báljuk Pécsett nevezetes társadalmi esemény, amelyen mindenki igyekszik részt venni.

Székhelye: 7621 Pécs Teréz u. 4

Alakulás dátuma: 1998. április 30

Nagymester: Háber Tamásné

Telefon: 06-20-961-5955, 06-30-997-2100

e-mail: harmoniarendezveny@hotmail.com

Zászlósbor: Évente választjuk meg a Magyar Hölgyek Borát, a borbírálat szigorú szabályai szerint

Alapítók:

Háber Tamásné, Hasenuer Andrásné , Dr Husz Mária, Dr Mészár Róza,Dvorszky Judit, Decleva Magdolna, Dér Ágnes, Varga Rita, Varga Júlia, Stenglné Dr Horváth Ágnes, Dr Nagy Zoltánné, Faragó Márta.

A borrend célja:

Az ízes ételeket és a finom borokat kedvelő hölgytársaságunk 1995 óta azon dolgozik, hogy a magyar hölgyek családi és baráti környezetükben felélesszék az étel- és italfogyasztás legnemesebb hagyományait, de befogadói legyenek az igényes és egészséges gasztronómiai és borászati újdonságoknak is. Rendszeresen szervezünk előadásokat, kóstolókat, a minőséget nyújtó termelők/vendéglátók megismerését szolgáló látogatásokat, bortúrákat és a gasztrokultúrához kapcsolódó programokat. Rendezvényeinken az egészséges és ízletes ételekkel és a hozzájuk illő, íz és illatanyagban gazdag borokkal foglalkozunk. Tudatosítani próbáljuk, hogy a bor nem az alkohol megjelenési formája, hanem a kulináris élvezetek elválaszthatatlan része, a baráti beszélgetések, kultúránk jeles képviselője. Fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztók tudatosan válasszák és vásárolják a borokat, ami hozzájárul a harmonikus, igényes életvitelhez. Céljaink megvalósítása érdekében 1996 óta minden évben megválasztjuk a Magyar Hölgyek Borát. Bővülő külföldi kapcsolatainkat a nemzetközi szövetség –CEUCO- kongresszusain való részvétellel ápoljuk, melynek 2007 óta vagyunk a tagjai. Célunk az ízes és egészséges ételek, az élvezeti értékekben gazdag borok fogyasztásának és ezek révén a kulturált társasági életnek a segítése.

Avatási ceremónia:

A jelölteknek 3 próbát kell teljesíteni:

1. Az asztalon levő palackokat szabályosan ki kell dugózni és a bort a megfelelő pohárba tölteni.

2. Egy palacsintát kell flambírozni.

3. A jelölteknek két pohár bor közül kell kiválasztani rendünk - az évben választott - italát, mely a Magyar Hölgyek bora címet viseli.

A Nagytanács tagjai a jelöltek Nemes Rendünkbe fogadását a náluk levő elixír, üstbe töltésével szavazzák meg. A jelölteket - eskütételük után - a Nagyasszony fogadja Nemes Rendünk tagjává. Új tagjaink rendi szalagot, rendünk diplomáját, valamint a Magyar Hölgyek Borát kapják.

Nemes Rendünk jelenlegi tagjai

Háber Tamásné nagyasszony, Hasenauer Márta első úrhölgy, Dr Husz Mária krónikás, Decleva Magdolna pecsétőr, Dvorszky Judit kredencieró, Mátyás Anikó pinczenária, Varga Rita kincs- és fűszertárnok,Faragó Márta ceremóniessa, Dr Bótor Timea zászlóőr, Árvai Gyuláné, Bakó Béláné, Bótor Jánosné, Domán Istvánné, Dr Dömök Csilla, Dr Fekete Éva, Gyurkó Kata, Hartman Beatrix, Dr Harsányi Mariann, Dr Kamondi Mónika, Keléné Bódis Csilla,Knipl Károlyné, Kosztolányi Anikó, Dr Pavluska Valéria, Dr Somogyi Edit, Tordai Timea, Varga Júlia, Dr Végh Andrea, Vicze Anikó úrhölgyek.


(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center