Lépésváltás, Új erőkkel

Az ország talán egyik legnagyobb olyan civil, s egyben szakmai szerveződése a Ma Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége, amely közel 40 éves létrejötte óta folyamatosan gazdagítja tagsági körét. Ma már rendes tagságának létszáma: 2800 fő, a tiszteletbeli tagok köre pedig meghaladja az 1500-at. Ha belegondolunk, olyan szerveződésről van szó, amely – kapcsolódva borvidékeinkhez – teljes egészében lefedi hazánkat s annak borkulturális értékeit.
Több okból is jelentősnek nevezhető az április 10-én megtartott MBOSZ évi rendes közgyűlése. A helyszín önmagában is üzenet értékű: a szavazattal rendelkező résztvevők az esztergomi Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ rusztikus emeleti vendégfogadó terében hoztak fontos döntéseket. Az egymás után három ciklusban elnöki posztot ellátó Dr. Terts András 2014-es évre szóló elnökségi beszámolójáról, a különböző marketing bizottságok elnökeinek munkájukat értékelő összefoglalójáról, továbbá a Felügyelő Bizottság tavalyi évre vonatkozó beszámolójáról, az alapszabály módosításról, kitüntetések átadásáról, nem utolsósorban pedig új tisztségviselők választásáról.
A közgyűlésen megjelent Esztergom városának alpolgármestere, Bánhidy László, Meszleny László a Prímás Pince, Turisztikai és Borkulturális Központ igazgatója, akik rövid köszöntőjükben külön is méltatták a borrendi mozgalom sikerességét, tradicionális jellegét és kinyilvánították, hogy örömmel vállalták a házigazdaságot.

Tovább a teljes cikkre >>

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center