Látogatás a bécsi St. Urbanus Weinritter Borrendnél

A Magyarországi Borrendek OrszágosSzövetsége 2017. október 24-re meghívást kapott a bécsi St. Urbanus WeinritterBorrend Nagymesterétől Franz Hamerskytől.
A találkozó apropóját 3 hölgy festőművész: Herceg Teréz, Simon M.Veronika és Tóth Márta „A bor és a művészet” című kiállításának megnyitója adta, melyet a Bécsi Kulturcentrum PálffyPalota Galériájában tartottak meg.


A megnyitó ünnepségre osztrák és magyarborlovagok, borbarát hölgyek kaptak meghívást. A rendezvényen részt vett azMBOSZ elnöke Koczor Kálmán, főtitkára Tutor Éva, valamint a Szakmai Bizottságelnöke Béleczki Mihály. A magyarországi borrendek közül: a BalatonvínBorlovagrend, a Tihany Vinitores Tychonienses Borrend, BrindisiSzent Lőrinc Borrend, Gróf Vécsey Károly Borlovagrend, Szent Donát Borrend, VinumVulcanum Badacsonyi Borlovagrend, valamint a Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete.A megnyitó ünnepségen beszédet mondottFranz Hamersky mellett Koczor Kálmán elnök-nagymester úr is, aki kiemelte akiállítás témájának fontosságát, mely a kapcsolatteremtésnek egy fontos eleme.

A három festőművész bemutatkozása után akiállítást megtekintettük, és kötetlen megbeszélést folytattunk a bécsi borrendtagjaival, valamint Simon M. Veronika egy képet ajándékozott a Bécsi borrendnagymesterének, aki ez meghatottan vette át.

 

Tutor Éva

 

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center