"Kenyér, Kultúra, Bor" ünnepe Tóalmáson

2011. július 2-3-án Tóalmásona IV.Tápió-menti hagyományőrző Fesztivál keretében került sor a„Kenyér, Kultúra, Bor” ünnepre és a VI. Egyházi és Világi Borok versenyénekeredményhirdetésére, amelyen az MBOSZ szakmai védnökként vett részt, éskülöndíjat is ajánlott, legjobban szereplő borlovagnak, vagy az általairányított/tulajdonolt pincészetnek, amelyet a gyöngyösi BORPALOTA Kft érdemeltki. (Dunai Györgyné és Varga Péter a Glória Sublimis Borrend tagjai)

A két napos fesztiválonmegjelenő borrendek díszruhás tagjai részt vettek az ünnepi szentmisén azsúfolásig megtelt Szent András templomban, meghallgatva dr. Mike Róbert atyaprédikációját a bor jelenlétéről a bibliában. A huszárok, zenekar és majorettekután a színpompás felvonuláson alovagrendekkel együtt a község lakosságais kivonult a sportpályára, ahol a színpadonmindkét napon a környék népzenei és néptáncos együtteseinek előadásaitláthatták, jóféle kunsági borok kóstolgatása közben.

A borverseny díjkiosztása előtt a Kunsági Női Borrend tiszteletbelitagjául fogadta Kovács Magdolnát, Tóalmás polgármesterét és Perna Pált, GKRTE elnökét.

Vasárnap délután az Andrássy kastélyban konferencián azérdeklődőknek dr. Hajdu Edit szőlőnemesítő (BCE-SZBKI Kecskemét) előadást tartott amegváltozott éghajlat hatásáról a szőlő és bortermelésre.

Merényi Zsolt a Szarvasgombász Szövetségképviseletében a gasztronómiában mostanság reneszánszát élni kezdőszarvasgombát ismertette.

Bíró Mária


 

0703-andrassy-kastelyi.jpg 0703-borrendek.jpg 0703-felvonulas-2.jpg 0703-felvonulas-3.jpg 0703-felvonulas-4.jpg 0703-gyulekezo.jpg 0703-unnepi-szentmise.jpg 0703.jpg 0703borrendek-a-misen.jpg 0703drmike-atya.jpg 0703felvonulas-1.jpg 0703konferencia.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center