Kelet Balatoni Borrend újabb sikere

2011. januárjában  tizenkét lány közül ő bizonyult a legkiválóbb Borkirálynőnek a Kelet  Balatoni Borrend választása alapján. Az elmúlt hétvégén pedig kiderült, a legjobb választás volt az ő fejére tenni a régió koronáját, hiszen az országos korona is őt illette meg.

A hazai borvidékek (borutak, borlovagrendek, hegyközségek)közreműködésével idén immár negyedik alkalommal választják meg MagyarországBorkirálynőjét. A választás döntőjére, illetve a koronázási ceremóniára immárhagyományosan a világörökségi Tokaji Borvidék egyik kiváló pincészetekkelbüszkélkedhető településén, Tarcalon kerül sor 2011. július 29-30-án.

Magyarország Borkirálynője http://facebook.com/orszagosborkiralynoegy éven keresztül a magyar bor arca itthon és külföldön egyaránt, aki szakmaikiállításokon, média megjelenésekben képviseli a magyar bor kultúrát, aborászatokat, a borokat és borvidékeket. A rangos versenyen a hazaiborvidékeken 2010. augusztus 20-a után megválasztott borkirálynők vehetnekrészt. A választáson a szépség, és a fiatalság mellett az idegen nyelv ismeret,a magyar borok, a gasztronómia, a hazai kultúra, irodalom és a történelemismerete is fontos szempont. Ezek alapján az előselejtezők során hat versenyzőkerült a döntőbe, akik azóta írásos tesztsorok kitöltésével mérték összetudásukat, hogy azután Tarcalon a gyakorlati felkészültségükről is bizonyságottegyenek.

Döntőbe került hat lány közül három a Balaton északi partjátképviseli, közülük választották szoros versenyben Mihalovics Dórát - Kelet-Balatoni Borrend 2011 évi Borkirálynőjét aMagyarország 2011 évi borkirálynőjének, PfeifferKatalin, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend 2010 évi országosborkirálynője után.

27 éves. 2011. január 23-án a Kelet-Balatoni Borrendnagytanácsának döntése alapján választották borkirálynőnek. 2007-bendiplomázott a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi karán Idegenforgalom és Szállodaszakán, majd 2010-ben egyetemi okleveles közgazdász diplomát szerzett aNyugat-Magyarországi Egyetemen. Jelenleg a Dunántúli Regionlális Vízmű Zrt.-néldolgozik kommunikációs szakértőként.Gratulálunk a Kelet Balatoni Berrendnek  és Mihalovics Dórának, legyen jó uralkodó és öregbítse a magyar bor és készítői hírnevét!

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center