IX. hagyományos szezonnyitó borbál

A Vince- napi hagyományokra építve Márton nap után ez az első alkalom, hogy összejövünk és a borokat is kóstolgatjuk. Ilyenkor ezek már jóval tisztábbak, ez már a tavaszi borversenyek előkészülete is- mondta el lapunknak Győrfi Károly a Kelet- Balatoni Borlovagrend elnök- nagymestere.


Az elnök beszámolt arról is, hogy idén 35 féle borral vendégelték meg egymást a borlovagok, akikkel a családtagok és barátok is együtt ünnepeltek. Idén is a kékfrankos, a borrend záslósbora kapta a legnagyobb figyelmet. A tagtársak ajánlásai alapján kinevezték a borapródokat, belőlük válhatnak majd később borlovagok. Idén Horváth Zoltán, Huszár Levente, Deák Lajos, Sarus László, Mészáros Zsanett, Laczi Zsolt, Kósa József, Kiss- Tamara Elvira és Mihalovics Miklósné léphettek a borapródok közé.
A hagyományos rendezvényen idén Zsolnai Tímea alkotó, művészetterapauta munkáit csodálhatták meg a résztvevők. Az este díszvendége Sajgó Gáborné a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke. és Tutor Jánosné főtitkár volt. A vendégek előtt a tolcsvai Sajgó pince is bemutatkozott.


dsc-3030.JPG dsc-3048.JPG dsc-3080.JPG dsc-3109.JPG dsc-3114.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center