A „sódar” sóban pácolt és füstölt sertéshús: leginkább ígytartósítják a sonkát, tarját, oldalast, csülköt, disznóhúsokat. Harmadik alkalommal rendezték márc.15-16-án aGyulai vár környékén a fesztivált, amelyen a Szent Vince BorlovagrendBékéscsabai Lovagi Széke meghívott borrendekkel felvonulást szervezett és afősátor színpadán borlovag avatásra is sor került.
Este a vendég borrendek kellemes vacsora mellettbeszélgettek, barátkoztak egymással.
A programról >>
![gyula2.jpg](borrend_s/ns1/6pcgngryWSkCmpZWogUQ9e/gal/gyula2.jpg)
![gyula4.jpg](borrend_s/ns1/6pcgngryWSkCmpZWogUQ9e/gal/gyula4.jpg)
![sonka-fekvo.jpg](borrend_s/ns1/6pcgngryWSkCmpZWogUQ9e/gal/sonka-fekvo.jpg)
![sonkak.jpg](borrend_s/ns1/6pcgngryWSkCmpZWogUQ9e/gal/sonkak.jpg)