Gyöngyösi Bornapok

Az idei Gyöngyösi Bornapok programjai között került sor a „város bora” megmérettetésre, amelyre 28 olyan borral neveztek a hegyközség tagjai, amelyek a korábbi versenyeken kimagasló eredményeket értek el. 18 fehér és 10 vörös bor közül választotta ki a szakmai és társadalmi zsűri –az idén először – a legjobb fehér és legjobb vörös bort, amely a „város bora” elismerő címmel reprezentálja a Mátraljai Borvidéket.

A szakmai zsűri elnöke dr. Gárdosi Péter főosztályvezető (Vidékfejlesztési Minisztérium) Dr. Kádár Gyula és dr. Eperjesi Imre professzorok, Kósik István a városban élő köztiszteletben álló nyugalmazott kertészmérnök, Biró Mária MBOSZ főtitkár és Béleczki Mihály MBOSZ Szakmai Bizottság elnöke, és Bozsik István polgármester voltak.

A társadalmi zsűri elnöke Nagy István a Gyöngyösi Hegyközség választmányának elnöke volt, mellette az önkormányzat képviselőiből, a bornapok vendégeként városban tartózkodó testvérvárosi küldöttekből állt a zsűri.

A borversenyt, város bora kiválasztást a Hordó Attila hegyközségi titkár és Cserta István hegybíró szervezte segítőikkel, példamutató szervezettséggel, a farkasmályi Bárdos és Fia cég pincészetében.

A hegyközségi borverseny díjátadásával együtt a bornapok során került közhírré, hogy az idei díjazottak: Szőke Mátyás gyöngyöstarjáni szőlő és bortermelő 2009. évjáratú MERLOT, és Maróti Attila gyöngyösi szőlő és borteremlő 2010. évjáratú OLASZRIZLING bora viselheti egy évig a megtisztelő „Gyöngyös Város Bora” cimet.

varos-bora-valasztas-2011003.jpg varos-bora-valasztas-2011006.jpg varos-bora-valasztas-2011007.jpg varos-bora-valasztas-2011010.jpg varos-bora-valasztas-2011011.jpg varos-bora-valasztas-2011012.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center