Felelős turizmus - felelős turista

FELELŐS TURIZMUS-FELELŐS TURISTA címmel kétnaposkonferenciát szerveztek a Budapesti Gazdasági Főiskola  Kereskedelmi, Vendéglátóipari ésIdegenforgalmi Karán november 24-25-én.

A plenáris előadást „Nemzeti és globális irányok a felelős turizmusban” témáról SzatmáryKristóf államtitkár,(Nemzetgazdasági Minisztérium) Somogyi Zoltánfőtitkár-helyettes (Turisztikai Világszervezet) Caterina Cittadinoosztályvezető (Versenyképességi és Fejlesztési minisztérium Olaszország) NemesAndrea  főosztályvezető (NemzetiFejlesztési Minisztérium) és Puchkó László Turisztikai Tanácsadók Szövetségénekelnöke tartotta angol nyelven.

Workshopokat 4 témában szerveztek:

1. „Megőrzés vagy pusztítás? A turizmus és a természetkölcsönhatása”

 2. „ Aturizmusvállalkozások és turisták felelőssége a fenntartható turizmusban „

3. „Értékmegőrzés és értékteremtés: Kultúra, örökség éséletstílus”

4. „Hagyományok és turizmus: Hungaricumok”

A Hagyomány –Turizmus  szekcióban a sok téma között helyet kapott a„Borrendek és a turizmus” is, amelyről hozzászólni Biró Mária főtitkárt kértékmeg. Ugyancsak szerepelt a témák között a borutak és a turizmus kapcsolata is.

A szekciót Professor dr. Andrásfalvi Bertalan úr előadásanyitotta meg, dr. Csizmadia László főiskolai tanár elnöklete mellett.

A szekció ars poétikája: ” a hagyományok tartanak megminket. A hagyományaink felelevenítése, őrzése a munka kultúra, a gazdálkodásimódok, életmódok, helyi kultúra, helyi élet segít helyben maradni, ott élniahol születtünk…. együttműködésre van szükség, hogy egységben, összehangolva ésegymást ösztönözve fejlődjön a magyar vidék, maradjon meg a hagyomány, ésvirágozzon a falusi/vidéki turizmus.”

p1040823.jpg p1040824.JPG p1040825.jpg p1040830.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center