Egy 2019-es évjáratú vörösbort választottak a település idei borának

Balatonkenese

Egy 2019-es évjáratú vörösbort választottak a település idei borának a Kelet-Balatoni Borlovagrend hagyományos megmérettetésén.

A borversenyt tizenegyedik alkalommal szerveztük meg, hogy a térség termelői Balatonalmáditól Balatonvilágosig visszajelzést kaphassanak munkájukról, mondta el Győrfi Károly, a versenyt rendező Kelet-Balatoni Borlovagrend elnök-nagymestere. A helyi református parókián tartott versenyre 122 bormintát küldtek be a Balatonkeleti medencéjének kistermelői és kertbarátai.

A nedűket négy bizottságban értékelték, a helyiek mellett enyingi, lepsényi és csókakői gazdák, bortermelők.A legmagasabb pontszámot elért balatonkenesei bor ezúttal is elnyerte a Kenese város bora címet. A 24 beküldött helyi minta közül az elismerést a közelmúltban elhunyt Szijártó Elemér 2019-es pinot noir bora kapta, a díjat fia, Szijártó Csaba vette át Jurcsó János polgármestertől és Győrfi Károlytól.

Nagyarany díjban részesült Polgárdi Miklós 2019-es olaszrizlingje és Orbán Imréné tavalyi évjáratú zweigelt-otelló küvéje. A kiemelt díjak mellett 44 arany, 42 ezüst és 24 bronz elismerést, valamint tizenkét dicsérő oklevelet adtak át a résztvevőknek. Az eredményhirdetés után kötetlen borvacsorával zárult a rendezvény.

dsc-8043.JPG dsc-8060.JPG dsc-8063.JPG dsc-8154.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center