Da Bibere Zalai Borlovagrend Ünnepi Közgyűlése

A keszthelyi Festetics Kastélyban tartotta Ünnepi Közgyűlését a Da Bibere Zalai Borlovagrend december 15-én, megalakulásuk 20. évfordulóját ünnepelte a borrend.

Dr. Brazsil József a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere megnyitó szavai után Koczor Kálmán a Magyar Borrendek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A társ borrendek képviseletében Knolmajer Ferenc a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend elnök-nagymestere kívánt jó tanácskozást. A rendezvényt színesítette a Balaton Kamarakórus előadása Farkas Berta karnagy dirigálásával. Nyitrainé Dr. Sárdy Diána Ágnes a Szent István Kertészettudományi Egyetem dékánja, a borászati tanszék vezetője a bor kénezésének fontosságáról tartott szakmai előadást.

Három új tagot vett a borrend: Rónási Gyuláné, Papp Gábor és Horvát Szabolcs jelölteket. A közgyűlés zárásaként a Balaton Kamarakórus hangulatos ádventi dalokat adott elő. Az ünnepi fogadás előtt Smidéliusz Zoltán evangélikus lelkész megáldotta a kóstolásra hozott borokat.

Nagyon jól szervezett rendezvény volt, mely példát mutathat a társ borrendeknek, hogyan kell méltóan, a protokoll szabályai szerint tartani egy rendezvényt.

(képek: Vlasics Lajos)


Koczor Kálmán
MBOSZ
elnök-nagymester


kep2.jpg kep3.jpg kep4.jpg kep5.jpg kep6.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center