Borverseny szezonja....

Pénteken, április 13-án került sor Kecelen a városiborversenyre 20. alkalommal. A városi önkormányzat, a hegyközség, és a KeceliBorrend összefogásával történik ez már évek óta, ebben az évben is.

A Borversenyt megnyitotta és sok hasznos információt mondottnemcsak a jelenlevőknek, hanem a helyi televízión keresztül a régió gazdáinakis Font Sándor, a körzetországgyűlési képviselője, aki egyúttal a Parlament Mezőgazdasági Bizottságánakelnöke is.

A borverseny példaszerű lebonyolítása Benyedáné Laki IlonaKeceli Borrend nagymestere és segítői értő és szakszerű előkészítése ésvezetése mellett történt. A két bírálóbizottságban helyet foglaltakborminősítéshez értő szakemberek, és akik közül borrendek nagymesterei is:Béleczki Mihály, Kunszeri Miklós és Varga Mihály.

A borversenyen benevezett borok közül választották ki a„VÁROS BORA 2012” borokat, kategóriánként, fehér, rosé és vörös bort.

Fehér kategóriában:

2011-es évjáratú Cserszegi Fűszeres, előállító: Középmagyarországi PincegazdaságKft

Rosé kategóriában:

2011-es évjáratúKékfrankos rosé, előállító:Középmagyarországi Pincegazdaság Kft

Vöröskategóriában:

2011-es évjáratúCabernet Sauvignon, előállító:Kecel-Borker Kft

 

Kecelen sok év ótahagyománya van a szőlő és törköly pálinka készítésnek, így ezen a borversenyen különkategóriában értékelték a szőlőből,illetve szőlőből származó alapanyagból –törköly-készült pálinkákat, amelyek közül legjobbnak FerroCsaba Irsay Olivér szőlőből készített párlata bizonyult, így a Város Boramellet ez kapta a Város Pálinkája címet.


dscf9896.JPG dscf9897.jpg dscf9903.JPG dscf9917.jpg dscf9920.JPG dscf9921.JPG dscf9922.JPG dscf9923.JPG dscf9924.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center