Borrendek Találkozója

2013.szeptember 28-án tartotta Párkányban a Város ünnepén aborrendek találkozóját, az első „vegyes nemzetiségű” magyar és szlovák tagokkal (Esztergom székhellyel) alakult Vinum Ister-Granum Borrend. Hagyomány,hogy egyik évben Párkány, másik évben Esztergom ad otthont a borrendektalálkozójának.

A meghívott borrendek kettő kivételével elfogadták a szívesinvitálást, és gyönyörű napsütéses napon élvezték a jól szervezett programot.Gyülekezés és Nyergesi Rezsőnagymester üdvözlése után autóbuszokkal Béla településen Ullmann bárókgyönyörűen felújított kastélyának fogadótermében mutatta be borait Miroslav Petrech a chateu borásza.

 

Kellemes beszélgetés és a finom borok kóstolása után indulta társaság Karkó János fogadójába, aki maga is termel szőlőt, készít borokat.Az ebéd során több borából tartott kóstolót.

 

Délután az egész napos városünnep borrendeket is érintőprogramja következett, fúvószenekar felvezetésével a főtéri színpadhoz vonultaka díszruhás borlovagok, ahol tiszteletbeli és rendes tagok avatásosára kerültsor.

1.JPG 10.jpg 11.jpg 12.JPG 13.JPG 2.jpg 3.JPG 4.JPG 4a.jpg 5.JPG 6.jpg 7.jpg 9.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center