Bíró Mária emlékérem

A szövetség elnöksége 2014-ben alapította a díjat, melynekadományozásával néhai főtitkárának kíván emléket állítani.

A díj évente egy olyan fiatal szakember részére adható, akivalamelyik borrend rendes tagja és borrendje javasolja erre a kitüntetésre.Olyan személy kaphatja, aki borrendjében, vagy a szövetségben a borrendiszellemiség alapján, a magyar borért, borkultúráért kiemelkedő tevékenységetvégzett. A kitüntetés egy elegáns mappában lévő bronz plakett és egy díszoklevél.

A kitüntetésről az elnökség dönt, átadása ünnepélyeskörülmények között történik. Akik eddig megkapták:


2014.
Tálos Katalin, Mór első borkirálynője 1998 - a Móri Borbaráthölgyek Egyesületének alapító tagja, 2008 óta a Brindisi Szent Lőrinc Borrend tagja, jelenleg krónikása. A Móri Bornapok és más borvidéki rendezvények események, rendezvények aktív szervezője és résztvevője.
2015
Koczor Dóra Balatonvin Borlovagrend

2003 Szőlész-borászdiplomát szerzett.Ettől kezdve dolgozik a Koczorpincécészetnél.
2004. A Balatonvin Borlovagrend tagja, aktívan részt vesz anői tagozat tevékenységében. Sokat dolgozik a Balatonvin Borlovagrend nemzetközi (lengyel,osztrák, szlovák ) kapcsolatainak elmélyítésében. Az OBB (Országos BorbírálóBizottság) tagja. A Balatonfüredi Bornapok és más borvidéki rendezvényekesemények, aktív szervezője és résztvevője.
2016
Horváth Kata a Kelet-Balatoni Borlovagrend  aktív tagja,  avatásától kezdve borrendünk főborászaként tevékenykedik. Fiatal szakember, édesapjával közösen a Horváth Pincészetet működtetik. Aktív borbíráló és szervező !


(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center