Beszámoló az Alisca Borrend és a Kelet-Balatoni Borrend rendezvényéről

Beszámoló a szeptember 14-i Alisca Borrend és a szeptember 28-i Kelet-Balatoni Borrend rendezvényéről.


Szeptember 14. Szekszárdi Alisca Borrend

A rendezvényen Szűcs Zoltán alelnökkel képviseltük a z MBOSZ elnökségét. A rendezvényen 24 borrend képviseltette magát, a borrendeket és a vendégeket egy ebéddel és borkóstolóval várták a rendezők.

A szüreti felvonuláson a borrendek nagyon rendezetten, méltóan képviselték a borrendi mozgalmat – nagy sikert arattunk a hatalmas nézőközönség körében. A borrendeket és az MBOSZ képviselőket a Polgármesteri Hivatalnál hangosbemondón keresztül is bemutatták.

A színes felvonulás után a színpadon szintén bemutatásra kerültek a résztvevő borrendek, majd 3 új borlovag avatására került sor.

Az avatás után a borrendek kaptak kóstolójegyet, amivel a borutcában ingyen kóstolhatták a borokat.

A rendezvény szervezett volt, a borrendek megfelelő ruházatban jelentek meg, a szervezők minden dicséretet megérdemelnek.


Szeptember 28. Kelet-Balatoni Borrend

Balatonfűzfőn fogadták a vendégeket, 25 borrend képviselője jelent meg, az MBOSZ-t Sajgó Gáborné alelnök és én képviseltem.

A borend 10 éve alakult meg, a regisztrációkor minden vendég kapott egy színvonalasan elkészített könyvet, mely a borrend 10 évét mutatja be.

Az ünnepi ebéd után tortával is megünnepeltük a jubileumot.

Az ebéd után Balatonkenesén kezdődött a felvonulás a református templomba. A felvonulás nagyon rendezett, méltóságteljes volt. A templomban a jubileum alkalmából az MBOSZ dísz szalagját az alelnök asszony kötötte fel ünnepélyes keretek között a borrend zászlójára.

3 új borlovagot és egy tiszteletbeli tagot avattak ünnepélyes keretek között, a templomi szertartás a Himnusz eléneklésével ért véget.

A borrendek ezek után felvonultak az Orbán szoborhoz, ahol közös fotó készült.

A nap zárásaként részt vettünk egy csodálatos balatoni hajózáson a Jókai fedélzetén, ahol a vendéglátók borral és pogácsával kínálták a vendégeket, és harmonikaszóval szórakoztatták őket.

Este a borrend pincéjében folytatódott a borrend ünneplése, borral, szendviccsel, zenével, tánccal.

Jól sikerült, szervezett, rendezett eseményen vettünk részt.

Budapest, 2019. 10.02.


Tutor Éva

főtitkár
img-3451.jpeg img-3459.jpeg img-3460.jpeg img-3461.jpeg img-3464.jpeg img-3513.jpeg img-3554.jpeg img-3558.jpeg img-3574.jpg img-3576.jpg img-3580.jpg img-3595.jpg img-3600.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center