Beszámoló a Pannon Császári és Királyi Borlovagrend Sümegi Jakab Napok rendezvényéről

A PANNON CSÁSZÁRI ÉS KIRÁLYI BORLOVAGREND meghívására Elnökünk megbízása alapján képviseltem az MBOSZ-t Sümegen 2019. július 28.-án.

A rendezvényre a SÜMEGI JAKAB NAPOK alkalmából az érett bor és a vadászat ünnepére szervezett program keretében került sor.

Krigler Ferenc nagymester és Sör László alelnök, a Krigler fogadóban, a borlovagrend székhelyén (8330 SÜMEG, BÁRÓHÁZI U.11.) fogadta az érkezőket.

A regisztráció, a reggeli és a Nagymesteri köszöntő után KNOLMAJERNÉ SZIGETI GYÖNGYI tartott nagy sikerű borászati szakmai előadást. Ezt követően köszöntöttem az egybegyűlteket Koczor Kálmán elnök és az MBOSZ vezetősége nevében. 12.00-tól Pincelátogatásra került sor ahol többek között 2002-es Irsai Olivért kóstolhattunk. A kitűnő ebéd után levonultunk a városba, ahol csatlakoztunk a városi rendezvények megtekintéséhez. Ezek egy részét viharveszély miatt új, védett helyszínre kellett átszervezni (íjászati bemutató és történelmi lovasjátékok). A borrendek szabadtéri zászlós felvonulása a katasztrófavédelem tiltása miatt, az eredeti formában nem valósulhatott meg, de a várhegy megmászása után a vári programokon verhettünk részt (pl. solymászati bemutató). A vár lábánál pedig asztalok mellett beszélgetésre és borozgatásra majd közös fotó készítésére került sor. A vacsora elfogyasztására a városba vonultunk. ahol jó beszélgetésekre és koccintásokra adódott lehetőség.

A rendezvényen 15 borrend képviseltette magát. A nagymester elmondta, hogy mindig ennyien jönnek, amitől a rendezvény nagyon családias, baráti hangulatú. A rendezvényt a Borlovagrend saját pénzéből gazdálkodta ki. A borokat a tagok hozták. Pályázatot nem nyertek. A rendezvény az időjárás tréfái ellenére igen jól sikerült.

Bisztray György Dénes


img-2685.jpeg img-2686.jpeg img-2687.jpeg img-2688.jpeg img-2689.jpeg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center