Balatonkenese Új borkirálynőt választott

A programot az egyik helyi hotel konferenciatermében tartották szombaton este. A bálon rekordszámú vendéget, közel 200 résztvevőt köszönthetett Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere.

Győrfi Károly, a Kelet-Balatoni Borlovagrend elnök-nagymestere elmondta, a bál egyik legünnepélyesebb pillanataként megkoronázták a borrend új borkirálynőjét: Németh Fanni személyében a szervezet negyedik borkirálynőjét választották meg, megbízatása elődjéhez hasonlóan három évre szól. A borkirálynő feladata a kulturált borfogyasztás népszerűsítése és a borrend rendezvényein való részvétel lesz. A rendezvényen tizenhárom új borapródot is avattak, akik a jövőben kérhetik majd a tagságba való felvételüket, mondta el Győrfi Károly.

A Vince-napi borbál hagyományaihoz híven a borrendi tagok kóstolót hoztak újboraikból, a vendégek közel harmincféle nedűt, főként fehérbor közül választhattak. A borlovagrend határon túli kapcsolatait erősítendő a bálon részt vett a vajdasági Bajmokról érkezett Szent Trifon borlovagrend több tagja. Emellett a hagyományokhoz híven bemutatkozott egy nem kelet-balatoni borászat is, a borlovagrend most egyhajós-bajai borvidékipincészetet hívott meg, hogy tartson borbemutatót.

A bál résztvevői megismerkedhettek a közelmúltban alakult Szent István pálinkarend tevékenységével, míg egy veszprémi szabóság jóvoltából hagyományőrző viseletekből rendezett kiállítást is megtekinthették a vendégek. A vacsora előtt operettműsor, az étkezés után retró zenei slágerek szórakoztatták a vendégeket, a jó hangulatú mulatság ezúttal is hajnalig tartott.

dsc-7307.JPG dsc-7422a.jpg dsc-7429a.jpg dsc-7476.JPG

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center