Balatonkenese Rendes és tiszteletbeli tagot is avatott

Balatonkenese Rendes és tiszteletbeli tagot is avatott a Kelet-Balatoni Borrend a tíz éves jubileumi évfordulón!

Az ünnepélyes ceremóniát a szervezet egész napos programjának részeként a helyi református templomban rendezték. Az eseményre az ország különböző pontjairól 25 borrend képviselője és Sajgó Gáborné, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége alelnöke látogatott el, akiknek tiszteletére a borrend jubileuma alkalmából díszebédet rendeztek, tájékoztatta a Naplót Győrfi Károly, a borrend elnök-nagymestere.

A borlovagi avatáson Németh Péter lelkész méltatta a szervezet munkáját. A ceremónián Rehus Balázs, Tatay Tibor és Vágfalvi Attila személyében három rendes tagot avattak, és tiszteletbeli taggá fogadták Vass Károlynét.

Az új tagoknak felavatásuk előtt borászati eszközök ismeretéről és szőlészeti-borászati elméleti tudásukról, a borkészítés folyamatáról és a kelet-balatoni medence szőlőkultúrájának történetéről is számot kellett adniuk. Az eskütétel után Győrfi Károly ütötte borlovaggá az új tagokat. A borrend megalakulásának jubileuma alkalmából készült könyv már a helyi könyvtárban is elérhető, miután az elnök-nagymester Monostory Margit könyvtárosnak adott át egy példányt a kiadványból.

A borlovagi avatás után a résztvevők a borrend alapításának ötödik évfordulójára állított Szent Orbán-szoborhoz sétáltak, az egész napos program a Jókai-hajón borkóstolóval zárult.


dsc-6407.jpg dsc-6500.jpg dsc-6509.jpg dsc-6513.jpg

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center