A borok nagymesterei

Nemzetközi találkozót tartott atelecskai borrend – Új borlovagokat avattak

Szombatonnemzetközi borrend találkozót tartott az Agios Dimitrios Telecskai Dombok Borrendje.A találkozón a 9 szerbiai borrendből 8 képviseltette magát, de mellettük jelenvoltak a villányi és kiskunhalasi borrendek, valamint a MOBSZ (Magyar OrszágosBorrend Szövetségének) képviselői.

Atalálkozó szentmisével kezdődött a topolyai katolikus templomban, majd atemplom bejárata előtt három új tagot avatott fel az Agios Dimitrios borrend. ViljanacMilisav , a borrend nagymestere elmondta, hogy olyan közismert személyeklehetnek a rend tagjai, akik tisztelik a bort, és terjesztik a borkultúrát.

Az ünnepélyes avatási szertartástkövetően a borrendek képviselői megtekintették a Topolyai Múzeumot, majdellátogattak a Topolya mellett lévő Brindza borászatba, ahol szakmai jellegűtársalgás mellett megkóstolták a kiváló borokat is. A találkozó Bajsán fejeződött,ahol a borrendek nagymesterei és kancellárjai visszavonultak egy zárttanácskozásra. Viljanac nagymestertől megtudtuk, hogy itt döntés született aszerbiai borrendek szövetségének megalakításáról, amelyhez mind a nyolcjelenlévő borrend csatlakozott. A szövetségnek a közös érdekképviselet lesz azegyik mozgatórugója – tudtuk meg Viljanactól.

Forrás >>

 

(c) 1995-2018 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center