Kapcsolataink

Magyar Borkultúrárt

Magyar Borkultúrárt

Alapvetés

"Mert minden bölcsesség alja, melyet a magyar hazai borból és a műveltségből tanult, ennyi: szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai Sándor)

tovább »

Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetsége

Szövetségről

Magyarországon találhatóak még pincefalvak. Általában nem a nagy borászatok árnyékában, hanem kis falvak mellett eldugva, ismeretlenül, gyönyörű környezetben összességében pedig népi építészetünk széles repertoárját bemutatva. A Szövetség célja ezen pincefalvak és értékeinek megismertetése mellett felhívni a figyelmet „kihalásuk” veszélyeire, és egymás megismerésével, tapasztalatok cseréjével a védelem megerősítése.


tovább »

Magyar Szarvasgombász Szövetség

Magyar Szarvasgombász Szövetség

A Magyar Szarvasgombagyűjtők, -termesztők, -feldolgozók és-forgalma-
zók Országos Szövetsége, rövid nevén Magyar Szarvasgombász Szövetség 2002-ben alakult.

2005-től közhasznú szervezetként működik, jelenleg 9 Kárpát-medencei egyesületet tömörít. A Szövetség szorgalmazza a jelentős hasznot biztosító szarvasgombával mikorrhizált gombaültetvények telepítését, képviseli és támogatja az európai szarvasgombászat fejlesztésének ügyét az Európai Triflatermesztők Társulása (GETT) tagjaként együtt az olasz, francia és spanyol szövetségekkel.


tovább »

Duna Borrégió Borút Egyesület

Duna Borrégió Borút Egyesület Az egyesület 2002. novemberében alakult. Tagjai között egyaránt találunk borászatokat, kulturális és hagyományőrző tevékenységet folytató magánszemélyeket és vállalkozásokat, önkormányzatokat. A boruti szolgáltatók érzik a súlyát a minőségi szolgáltatásnyújtás fontosságának, éppen ezért a szolgáltatók kérésének eleget téve, az Egyesület megbízásából 3 tagú független minősítő bizottság minősíti az egyes pincék és más szolgáltató helyek szolgáltatásait. ABorút Egyesület minősítési követelményrendszerének alapjául a nemzetközi elvárásokat megfogalmazó „Boruti Karta” szolgál. A minősítési fokozatokat a Minősítő Táblával együtt járó 3-5 poharat ábrázoló Tanúsító oklevél igazolja.

A minőségi szolgáltatások és a bizalomkialakításának a hosszú távú megtartása a legfontosabb feladat. tovább »